Special Cargo Services

Special Cargo Services vernieuwt Totara platform

Meer gebruikersgemak en aantrekkelijke vormgeving

Gevaarlijke stoffen en een veilige samenleving kunnen prima samengaan. Daar is Special Cargo Services van overtuigd. Het bedrijf is al 20 jaar specialist in documenteren, verpakken, verzendklaar maken en opslag van gevaarlijke stoffen. Sinds 2017 heeft Special Cargo Services ook een training & consultancy afdeling en bieden zij opleidingen en adviezen aan bedrijven waarbij gevaarlijke stoffen en/of luchtvrachtbeveiliging een onderdeel zijn van het logistieke proces.  

Special Cargo Services heeft als doel marktleider te worden in het aanbieden van trainingen voor gevaarlijke goederen en luchtvrachtbeveiliging. Waar veel opleiders zich uitsluitend richten op cursussen en consultancy voert Special Cargo Services de werkzaamheden ook zelf dagelijks uit. Deze combinatie zorgt ervoor dat Special Cargo Services jaarlijks duizenden cursisten opleidt met de kennis en ervaring uit de eigen praktijk. 

Om hét kennisinstituut binnen de gevaarlijke stoffen branche te worden is een toekomstbestendig platform nodig. Een platform dat voor alle gebruikers eenvoudig in gebruik is. Special Cargo Services werkt al met het leermanagementsysteem Totara, dat Conclusion Learning Centers heeft geïmplementeerd, maar wil graag een stap maken richting de toekomst. Het platform mag namelijk nog wel meer gebruikt worden. Om verdere groei te bewerkstelligen willen zij het gebruikersgemak verbeteren en de vormgeving aantrekkelijker maken.

Special Cargo Services stelde Conclusion Learning Centers daarom de volgende vraag:

“Help ons om van een goed functioneel platform naar een platform te gaan dat prettig in gebruik is voor alle doelgroepen.”

Een mooi project! We zijn hier samen met ons zusterbedrijf Bright Alley mee aan de slag gegaan!

Er zijn 3 doelgroepen met elk hun eigen beweegredenen om het platform te gebruiken. In totaal maken op dit moment meer dan 5.000 mensen gebruik van het LMS. Primair gaat het om de klanten waarvan eindgebruikers het platform gebruiken voor onder andere trainingen rond luchtvrachtbeveiliging en omgang met gevaarlijke stoffen. Hun managers en HR komen eveneens in aanraking met het platform en de laatste doelgroep is het ondersteunend personeel van Special Cargo Services en de trainers.

Voor de verschillende doelgroepen maken we het nieuwe platform simpeler, cleaner, en overzichtelijker; zonder in te leveren op functionaliteit. Het vernieuwde ontwerp voor het platform is visueel aantrekkelijker en behoudt tegelijkertijd de juiste visuele branding.

FLEXIBEL EN WENDBAAR DOOR AGILE AANPAK

We werken met de Agile ontwikkelmethode. Deze manier van werken vraagt om een intensieve samenwerking met directe en open communicatie. Door Agile te werken worden experts echt in hun kracht gezet. Door het product constant te verbeteren, in kleine fases, verhogen we de kwaliteit van het product en neemt het risico op fouten af.

We bouwen in een omgeving die losstaat van de bestaande omgeving. Hiermee voorkomen we dat het project de huidige business verstoort. Wanneer het vernieuwde platform klaar is voor gebruik, getest en bewezen foutloos, dan pas schakelen we over naar het nieuwe platform door middel van een algehele migratie. Deze manier van werken stelt ons gelijk in staat om tussentijds het nieuwe platform te toetsen bij alle doelgroepen.

Het project zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2020 klaar zijn voor livegang. De vernieuwde omgeving ondersteunt Special Cargo Services bij haar ambitie: marktleider worden in het aanbieden van trainingen voor gevaarlijke goederen en luchtvrachtbeveiliging.

Ali el Abdi
Een ding is zeker.
Er kan meer dan je denkt.
Bel Ali el Abdi 06 - 46 30 67 83
Abonneren
op nieuws?