Special Cargo Services

Special Cargo Services stroomlijnt het managen van leerprocessen

Special Cargo Services is een full-service bedrijf op het gebied van gevaarlijke goederen. Hun team van specialisten bedient klanten over de hele wereld, op het gebied van verpakkingen en documentatie, opslag van gevaarlijke goederen, distributie, consultancy en onderwijs. Ze doen dit al meer dan 20 jaar, en ze onderscheiden zich op de markt met hun flexibiliteit, expertise en ervaring.

De uitdaging

Special Cargo Services heeft twee divisies - de operationele kant, die bestaat uit experts in het verpakken en herverpakken van gevaarlijke goederen, en de training & consultancy afdeling, die training & consultancy biedt aan bedrijven die gevaarlijke goederen opslaan en verzenden. Special Cargo Services gebruikte eerder hun eigen LMS met daarin een beperkte hoeveelheid e-learning om hun face-to-face trainingen mee aan te vullen. Dit was op een gegeven moment niet meer toereikend. Zij gingen daarom op zoek naar een nieuwe, flexibele oplossing die meer controle moest geven over hun leeraanbod.

De oplossing

Met dit in gedachten zocht Special Cargo Services de hulp van een LMS-leverancier en koos ervoor om samen met Conclusion Learning Centers (CLC) Totara Learn te implementeren.

Voor Special Cargo Services was een van de belangrijkste vereisten voor het nieuwe LMS de noodzaak om terugkerende trainingen te ondersteunen. Leerlingen moesten op gezette tijden trainingsprogramma's kunnen oppakken. CLC heeft geholpen om het platform zo in te richten dat leerlingen en managers op een gemakkelijke manier op de hoogte blijven van hun terugkerende e-learning en klassikale trainingen. Beheerders hebben de mogelijkheid om de vervaldata in te stellen en automatische herinneringsmails in te stellen om ervoor te zorgen dat de training van iedereen up-to-date blijft.

Een ander probleem dat Special Cargo Services met hun vorige LMS had, was het gebrek aan controle dat managers hadden over de trainingen binnen hun teams. Met Totara Learn hebben managers nu hun eigen dashboards waardoor zij beter zicht hebben op wat hun medewerkers aan het doen zijn. Het leren binnen hun teams kunnen zij op deze manier goed beheren. Ze kunnen werknemers ook zelf inschrijven voor training in slechts een paar klikken - nog een drastische verbetering ten opzichte van het vorige systeem.

"Totara is een platform met de mogelijkheid om aan alle behoeften van elke klant te voldoen. De basisopties zijn voldoende voor de meeste bedrijven. Maar voor ons is de mogelijkheid om aanpassingen te kunnen doen in Totara een geweldige "plus". Ons doel is om marktleider te worden in het aanbieden van trainingen voor gevaarlijke goederen en luchtvrachtbeveiliging. Door de eenvoudig te gebruiken manager interface kunnen onze klanten het opleidingsniveau van elk personeelslid op elk moment controleren. Inschrijving voor een (herhaalde) training kost slechts 4 klikken. Conclusie: geweldige applicatie!" - Jurgen Spanjers, Dangerous Goods Safety Adviser & Trainer, SCS Training & Consultancy BV Nederland

Special Cargo Services heeft een aantal e-learningcursussen geïntroduceerd via Totara Learn die zij momenteel testen bij verschillende bedrijven. Zodra ze de feedback van deze testfase hebben ontvangen, zullen ze de e-learning aan een breder publiek beschikbaar stellen. De inhoud richt zich op onderwerpen als lucht-, zee- en wegtransport, het opslaan van gevaarlijke goederen en beveiliging.

CLC heeft het Totara Learn-platform ontworpen in lijn met de huisstijl van Special Cargo Services. Verdere verbeteringen in de look-and-feel zullen worden aangebracht in de volgende fase van het proces om ervoor te zorgen dat het LMS perfect aansluit bij het merk. Ook zijn alle opties verwijderd die niet relevant zijn voor eindgebruikers om ervoor te zorgen dat niemand verdwaalt in het systeem. Daarnaast heeft CLC ervoor gezorgd dat alle navigatie in zo min mogelijk klikken kan worden gedaan. Het systeem is momenteel beschikbaar in het Nederlands en het Engels.

Het resultaat

Special Cargo Services is zeer te spreken over het gebruikersgemak van Totara Learn, vooral in vergelijking met hun vorige platform. Ze kunnen leerprocessen nu veel efficiënter managen. Het gebruiksvriendelijke ontwerp maakt dat alle gebruikers nu de training kunnen vinden die ze nodig hebben zonder daarvoor het hele systeem te moeten uitpluizen. Door het LMS besparen gebruikers ook tijd op de administratie van hun trainingen, zodat ze zich kunnen richten op het leren. Het Totara LMS dat CLC heeft neergezet helpt Special Cargo Services hun doel te bereiken om het beste kenniscentrum in Nederland te worden voor training in gevaarlijke goederen en om leerlingen een veel betere leerervaring te bieden.

 

Ali el Abdi
Een ding is zeker.
Er kan meer dan je denkt.
Bel Ali el Abdi 06 - 46 30 67 83
Abonneren
op nieuws?