08-05-2020 / nieuws /
Engage, Perform & Mobile App

Mooie ontwikkelingen bij Totara... alles op een rijtje

 

Totara Lean, Engage en Perform

Totara LMS ontwikkelt zich snel en heeft een ecosysteem gecreëerd waarbij het vertrouwde Totara Learn gezelschap krijgt van de nieuwe modules Engage en Perform. Hiermee zorgt Totara dat leren wordt ondersteund door betrokkenheid en metingen op basis van behaalde resultaten.  

 

Totara biedt de mogelijkheid om vraag en aanbod bij elkaar te brengen door alle drie de modules met elkaar te combineren. Hierbij geeft Totara Learn de mogelijkheid om cursussen aan te bieden op basis van verschillende werkvormen zoals: e-learning, video learning, klassikale trainingen en gamified learning. Totara Perform biedt de medewerker ondersteuning bij het leren en ontwikkelen van zichzelf, door de medewerker en leidinggevende inzichten te geven in zijn of haar leer- en ontwikkelbehoeftes en eventueel mentoring en coaching aan te bieden. Totara Engage is juist weer de verbintenis tussen Perform en Learn. Met Engage heeft de medewerker de mogelijkheid om samen te leren en heeft hij altijd toegang tot hulp en begeleiding. 

Binnen en tussen alle modules van Totara kan gezocht worden naar de juiste leer- en ontwikkelbehoefte, door een simpele en intuïtieve zoekfunctie. Alle leervormen zijn hierin beschikbaar en kunnen worden teruggevonden op basis van filters en zoekopdrachten.

TOTARA LEARN 13

De nieuwe versie van Totara Learn, Totara Learn 13, wordt in oktober verwacht. Met deze release worden  nieuwe UX en design aanpassingen geïntroduceerd. Hierbij zal veel de aansluiting worden gezocht met de nieuwe modules Engage en Perform. Deze modules zullen namelijk een volledig nieuwe manier van leren introduceren in combinatie met een intuïtieve interface. 

 

Een belangrijke en grote nieuwe aanwinst van Totara Learn 13 is de nieuwe report builder. Hiermee kun je als cursist je eigen voortgang bijhouden, op basis van gevolgde leer- en ontwikkelbehoeftes en krijg je signaleringen voor wat er van jou verwacht wordt. Op die manier blijf je op hoogte van wat er voor jou relevant is.
 

Learn zal het faciliteren van aanbod versterken door planningsmogelijkheden toe te voegen, waarbij faciliteiten en docenten eenvoudig en snel, op basis van beschikbaarheid ingepland kunnen worden.

TOTARA ENGAGE (VOORHEEN TOTARA SOCIAL)

Totara Engage (voorheen Totara Social) biedt een veilige sociale ruimte waarbij de regie op leren bij de gebruiker ligt. Leren wordt hier niet zozeer beïnvloed door de organisatie, maar leren is juist zelfgestuurd en gebaseerd op het 70-20-10 principe. Totara Engage is een Learning Experience Platform (LXP) dat dagelijkse werkplekcommunicatie, kennisuitwisseling en ontdekking ondersteunt. Leren door sociale interactie staat hierbij centraal. Hierdoor kan een gebruiker altijd ergens terecht voor hulp en begeleiding.

Met Engage kunnen gepersonaliseerde pagina’s worden aangemaakt, waarbij gebruikers op basis van onderwerpen kennis met elkaar kunnen delen. Deze kennis kan vele vormen aannemen, zoals bijvoorbeeld het delen van video’s, artikelen en documenten. Gebruikers kunnen op basis van gedeelde informatie hun waardering uitspreken door likes and comments achter te laten. Gebruikers kunnen elkaar ook aanbevelen voor bepaalde content, door een medelerende te koppelen aan leercontent die voor hem of haar interessant kan zijn.


De module Engage is vooral sterk in:

 • Leercontent aanbevelen
 • Creëren en delen
 • Zelfstudie
 • Workflow integratie (door te koppelen met Microsoft Teams en Slack)
 • Gegevens en analyse 

Totara Perform

Totara Perform is een flexibel, open prestatieplatform waarmee organisaties proactief gebruikersprestaties kunnen beheren om effectiever te werken en hun doelen te bereiken. Door het gebruik van Perform kan de gebruiker een persoonlijk leertraject uitstippelen. Hierbij wordt op basis van coachingsgesprekken, mentoring, doelen, profielen en 360 feedback een fijn en helder pad gevisualeerd voor de gebruiker en zijn of haar leidinggevende/mentor. Perform geeft de gebruiker op basis van metingen en doelen een overzicht van wat er wordt verwacht vanuit de organisatie, maar natuurlijk ook op basis van de leer- en ontwikkelbehoeftes van de gebruiker.

 

De module Perform is vooral sterk in:

 • Aangepaste workflows (tijdens het werken leren) aanmaken
 • Regelmatig terugkerende prestatiebeoordelingen
 • Gepersonaliseerde beoordelingsperioden
 • Hergebruik van vragen tussen activiteiten
 • Rapporteren over de ontwikkeling van gebruikers
 • Rapporteren over het succes van processen
 • Flexibiliteit om beoordelingen aan te passen

Totara Mobile app

De release van de app Totara Mobile staat gepland rond oktober 2020. Met de release van deze mobiele app, kunnen Totara-gebruikers de app downloaden vanuit de iOS en Android app stores. De mobiele app biedt in het begin voornamelijk de onderstaande toepassingen:

 

 • Beveiligde login met de mogelijkheid om wachtwoorden te onthouden
 • Basis ontwerpaanpassingen, zodat de look and feel van de app aansluit bij het leerportaal
 • Leerlingweergave van relevante leeractiviteiten (bijv. ingeschreven / toegewezen cursussen, programma's en certificeringen die nog niet zijn voltooid) en de voortgang van die leeractiviteiten
 • Pushberichten die instelbaar zijn vanuit het leerportaal
 • Offline SCORM afspeelmogelijkheden
Ali el Abdi
Een ding is zeker.
Er kan meer dan je denkt.
Bel Ali el Abdi 06 - 46 30 67 83