25-06-2020 / nieuws /
Vele nieuwe verbeteringen

Moodle 3.9 Long Term Support (LTS) is beschikbaar

Moodle 3.9 is uit! Deze nieuwste release van Moodle LMS is gericht op verbeteringen om de ervaring met lesgeven, leren en beheer te vereenvoudigen en optimaliseren.

Welke mooie functies kun je verwachten in Moodle 3.9?

Educatieve bronnen zoeken én toevoegen aan je cursussen

Op zoek naar activiteiten en middelen om je cursussen te verrijken? Met de nieuwste versie van Moodle kun je verbinding maken met MoodleNet, het open source sociale netwerk voor docenten om bronnen te delen en te gebruiken. Met MoodleNet, dat wordt gelanceerd met Moodle 3.9, kun je door bronnen en activiteiten bladeren die zijn samengesteld en gedeeld door andere docenten. Met een paar klikken voeg je ze vervolgens toe aan je eigen Moodle-cursus.

Maak en beoordeel interactieve H5P-activiteiten

In Moodle 3.9 is de geliefde H5P-plugin beschikbaar als standaard Moodle-activiteit. Dit betekent dat je deze kunt koppelen aan de cijferlijst en voltooiingscriteria hiervoor kunt instellen. Met de nieuwe Moodle-databank kan je H5P-inhoud maken en uploaden, zodat je dit in een andere cursus kan hergebruiken.

Bespaar tijd en dupliceer cursussen in slechts een paar klikken

Met de nieuwe cursus kopie functie kun je cursussen dupliceren vanuit een Moodle-omgeving in een paar eenvoudige en intuïtieve stappen. Deze functie waar zoveel docenten en beheerders blij van worden, is door de Moodle Users Association ondersteund en gefinancierd.

Activiteitenkiezer verbeteringen

De activiteitenkiezer kent een nieuwe gridweergave met verschillende tabbladen en de mogelijkheid om te zoeken. Je kunt de meest gebruikte activiteiten markeren als favoriet en een beheerder kan een lijst van aanbevolen activiteiten en bronnen opstellen.

Beter filteren van cursusdeelnemers

Het filter op de deelnemerspagina is bijgewerkt om het combineren van meerdere filtervoorwaarden mogelijk te maken.

Media

Wij upgraden jouw Moodle-omgeving graag voor je

Benieuwd wat Moodle 3.9 voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op!

Ziet er goed uit. Ik wil meer!
Ali el Abdi
Wij helpen je graag bij het upgraden van jouw Moodle-omgeving. Neem contact op!
Bel Ali el Abdi 06 - 46 30 67 83