28-05-2020 / nieuws /
Flexibiliteit centraal

Leermanagementsysteem Class ontwikkelt zich verder

De laatste ontwikkelingen van Class staan in het teken van flexibiliteit. Het wordt steeds beter mogelijk om de applicatie in te richten naar de wensen van een organisatie. De nieuwe homepage van Class is hier een goed voorbeeld van. Met de diverse onderdelen van de homepage kunnen organisaties een eigen indeling kiezen. De nieuwe management pagina’s in Class zullen dezelfde lijn volgen. En de recente responsive updates maken het makkelijker om Class ook mobiel te benaderen. De gebruiker kan nu nóg beter inschrijvingen bekijken en beheren op mobiel en tablet. 

Class responsive

Class-on-the-go. Deze optie was al langere tijd beschikbaar voor onze klanten en de laatste paar maanden is er hard gewerkt om de mobiele werking van Class verder te verbeteren. Het is nu nog makkelijker om de applicatie op mobiel of tablet te gebruiken. 

 

Met deze wijzigingen kunnen gebruikers makkelijker mobiel trainingen zoeken in de catalogus, registreren voor trainingen en hun inschrijvingen beheren. 

 

Het ontwikkeldossier van Class heeft ook een facelift gekregen. Gebruikers zien nu in één oogopslag de status van inschrijvingen en weten zo ook direct waar ze actie op moeten ondernemen.

Flexibele homepage

Met de nieuwe homepage van Class kan je de inrichting van de voorpagina in de applicatie zelf inrichten. De homepage is in te richten voor de gehele organisatie. Je kunt de pagina bijvoorbeeld een persoonlijk tintje geven, door een agenda te tonen van de actuele inschrijvingen en een persoonlijk overzicht. 
 

Naast de mogelijkheid van een agenda en persoonlijk overzicht op de homepage, is er nog veel meer mogelijk: 

  • Een welkomstbericht
  • Recent bekeken opleidingen
  • Speciaal voor jou geselecteerd
  • En nog veel meer...

 

De diverse onderdelen kunnen geactiveerd en verschoven worden op de pagina voor een hoge mate van flexibiliteit. Als organisatie kies je zelf welk onderdeel van de homepage als eerst wordt gezien door de gebruikers

Management Pagina

In de komende maanden staat de management pagina op de agenda. De nieuwe pagina geeft managers direct inzicht in de status van het budget, inschrijvingen waarop er nog actie ondernomen moet worden en certificaten die zijn verlopen. 

 

De nieuwe rapportages geven de gebruikers flexibiliteit om zelf te bepalen hoe kolommen in de rapportages worden opgebouwd. Daarnaast ziet de gebruiker direct op het scherm hoe de rapportage in Excel of CSV wordt weergegeven na de export.