Class voor gemeenten

Innovatieve leeromgeving

De afgelopen jaren hebben wij bij diverse grote gemeenten in Nederland de leeromgeving Class succesvol geïmplementeerd. In Class vinden jouw medewerkers alles rondom leren en ontwikkelen. Overzichtelijk op één plek. De startpagina is innovatief en gebruiksvriendelijk, in huisstijl van jouw gemeente. De startpagina biedt toegang tot diverse vormen van leren, van klassikaal tot micro-learning. De persoonlijke pagina geeft een overzicht van de status van leerinterventies en de leerpaden. 

Inzicht voor leidinggevenden

Class biedt leidinggevenden inzicht en sturing door een grafisch dashboard. Hierop vinden zij informatie over de voortgang van leerinterventies en leerpaden, certificeringen en budget. 

Eenvoudig expertise vinden

Zoek je een (interne) coach, dagvoorzitter, loopbaanadviseur, mentor of procesbegeleider? De leeromgeving biedt een fraai overzicht van alle expertise van binnen en buiten de organisatie. Boek de dagvoorzitter of procesbegeleider direct via de omgeving. Of start een individueel coachtraject 

ZELF CONTENT ONTWIKKELEN EN BESCHIKBAAR STELLEN

Uiteraard biedt de leeromgeving de mogelijkheid om kennis te delen en online modules te maken. Docenten en inhoudsdeskundigen kunnen heel eenvoudig interactieve online content ontwikkelen met de geïntegreerde auteurstool en deze beschikbaar stellen via de leeromgeving.

LEEROMGEVING VOOR VERSCHILLENDE DOELEINDEN

Is Class ook voor andere doelgroepen dan eigen medewerkers inzetbaar? Jazeker! Denk hierbij bijvoorbeeld aan een portaal voor werkzoekenden binnen de gemeente. Veel gemeenten bieden omscholingsprogramma’s, coaching, loopbaanbegeleiding of andere scholingsmogelijkheden om werkzoekenden weer een plaats te bieden op de arbeidsmarkt. Of denk aan een leeromgeving om cursussen aan te bieden voor vrijwilligers binnen jouw gemeente. Mogelijkheden te over!

JOUW EIGEN LEERECOSYSTEEM

De leeromgeving past naadloos in jouw eigen leerecosysteem. Het ecosysteem is een landschap van verschillende systemen, tools en content, die de leerreis van jouw medewerkers faciliteren. Je kunt een leeromgeving eenvoudig combineren met externe content, een app of bijvoorbeeld een HR systeem. Met een leerecosysteem hebben medewerkers van jouw gemeente één ingang voor al hun leer- en ontwikkelvragen. Naast het gepersonaliseerde aanbod (klassikale, blended en online trainingen, microlearnings, artikelen en podcasts) zijn samenwerking en content delen met collega’s belangrijke elementen in het leerecosysteem. Door een Learning Record Store te koppelen aan je leerecosysteem krijg je inzicht in het leergedrag van je medewerkers. Dit helpt jouw gemeente om de medewerker nog beter te faciliteren.

 

Het leerecosysteem is toekomstbestendig! Het groeit mee met de (technologische) ontwikkelingen en blijft zich continu aanpassen aan de behoefte van medewerkers en de organisatie. 

MEER WETEN?

Wil je meer weten over dit onderwerp?
Bel Jessica Heeren
06 - 22 74 81 78Abonneren
op nieuws?