Event - 17 december 2020

Blauwe zones en vitaliteit

De tweede helft van dit jaar staat het thema Werkgeluk & Gezondheid centraal in onze dienstverlening en productontwikkeling. Binnen dit thema inspireren wij jou met diverse activiteiten vanuit ons netwerk. Op 17 december verzorgt onze opleidingspartner Stavoor de online masterclass 'Blauwe zones en vitaliteit'.

 

WE NODIGEN JE VAN HARTE UIT OM DEEL TE NEMEN (GEHEEL KOSTELOOS)!

 

Online masterclass | door Stavoor

‘BLAUWE ZONES EN VITALITEIT'

Donderdag 17 december 2020

13:00 - 14:00 uur

Wat kun je verwachten tijdens de online sessie?

In dit webinar belicht Miranda de Vries – trainer/adviseur Vitaliteit en Pensioen in Zicht – de kansen voor een vitale en wendbare organisatie in deze tijd. Ze neemt je mee in het gedachtegoed van Blauwe Zones, gebieden in de wereld waar mensen opvallend langer gezond oud worden. Ook de bijdrage van Positieve Gezondheid en Positieve Psychologie worden belicht. Miranda legt uit waarom de coronacrisis de gamechanger kan zijn in het proces naar een vitale organisatie met vitale medewerkers.

 

Een vitale organisatie heeft een aantal belangrijke kenmerken: veerkracht, flexibiliteit, autonomie, zelfleiderschap en verbondenheid. Vitaal gedrag bestaat bij de gratie van medewerkers die zich verbonden voelen met de organisatie. Medewerkers zijn zich bewust van hun gedrag en zien perspectief in hun bijdrage aan een vitale organisatie.

 

Vitaal gedrag is niet van de één op de andere dag gerealiseerd. Daar is veranderingszin en urgentie voor nodig. Een crisis zoals de coronacrisis kan het proces van verandering versnellen. Daarnaast is het belangrijk dat een organisatie vitaal gedrag uitlokt. De Engelsen gebruiken daarvoor het woord ‘nudging’. Het is vrij vertaald een vriendelijk duwtje in de goede richting.

 

Vanuit deze invalshoeken geeft Miranda antwoord op vragen als:

 

  • Wat houdt het gedachtegoed van de Blauwe Zones, Positieve gezondheid en Positieve Psychologie in? 
  • Hoe kunnen we dit gedachtegoed vertalen naar de werkvloer: hoe kan ik de vitaliteit van (de mensen in) mijn organisatie verbeteren? 
  • Hoe gebruik je de kansen van deze tijd om er als organisatie sterker en vitaler uit te komen?

Doelgroep

Dit webinar is een aanrader voor leidinggevenden en HRM-er, die geloven in de eigen regie en kwaliteiten van hun medewerkers. Ben je voortdurend op zoek naar tools om door middel van verbinding en ontmoeting het werken met plezier en efficiency te vergroten? Dan zul je in dit webinar zeker nieuwe inspiratie op.

Spreker

Miranda de Vries – trainer/adviseur Vitaliteit en Pensioen in Zicht

 

Heb je nog vragen, stuur dan een mail naar CLCevents@conclusion.nl.

 

Wij vinden het leuk als je erbij bent! 

 

Programma

Donderdag 17 december 2020 van 13:00 tot 14:00 uur

Alle informatie en aanmelden via de event website.

Abonneren
op nieuws?