21-01-2018 / nieuws /

Bedrijven besteden meer geld aan opleidingen voor medewerkers

Uit onderzoek van het CBS blijkt dat steeds meer bedrijven opleidingen aanbieden. 85 Procent van de bedrijven bood cursussen of andere bedrijfsopleidingen aan, eerder was dit nog 79 procent. Het aandeel kleine bedrijven dat bedrijfsopleidingen aanbod, bleef nog wel achter bij middelgrote en grote bedrijven. Het gaat om 82 procent van de kleine bedrijven, tegenover 95 en 98 procent bij middelgrote en grote ondernemingen.

 

Bij bedrijfsopleidingen gaat het in de meeste gevallen om cursussen. Andere vormen zijn trainingen op de werkplek of het bezoek aan conferenties, workshops, lezingen en seminars. Opvallend is dat er veel minder vrouwen (30 procent) deelnemen aan een cursus in het midden- en klein bedrijf dan mannen (58 procent). Hoe groter een bedrijf is, hoe meer vrouwen aan cursussen deelnemen. Bij grote bedrijven van meer dan 250 medewerkers, gaan evenveel vrouwen als mannen op cursus (56 procent).

 

Cursuskosten per deelnemer

Volgens het onderzoek gaven bedrijven gemiddeld 1100 euro per deelnemer uit. In de delstoffenwinning (2400 euro) en de financiële sector (1900 euro) wordt er bovengemiddeld veel uitgegeven per deelnemer. In de horeca is het bedrag juist veel lager (700 euro). Andere sectoren waar bedrijven minder dan gemiddeld geld besteden aan cursuskosten zijn de transport- en de bouwsector.

 

Ontzorgen en besparen

Bij Conclusion Learning Center zien wij ook de trend dat bedrijven steeds meer geld aan opleidingen voor medewerkers uitgeven. Met onze dienstverlening ontzorgen wij onze klanten: Voor onze klanten regelen wij het hele proces rondom trainen en opleiden. Van inkoop naar inschrijving door de deelnemer, tot aan één maandelijkse factuur. Een dienst die veel van onze klanten geld oplevert aldus Marijn Jenné, directeur Bright Alley en Conclusion Learning Center